زبان پایتون در وب

زبان پایتون در وب

زبان پایتون در وب از موارد پرطرفدار بین برنامه نویسان می‌باشد. زبان برنامه نویسی پایتون یکی از زبان‌هایی است که در حوزه های مختلف از جمله  طراحی وب، بازی‌سازی، یادگیری ماشین و هوش مصنوعی، تجزیه و تحلیل داده‌ها و ساخت اپلیکیشن موبایل قابل استفاده است. یکی از حوزه‌های قابل استفاده از این زبان در حوزه وب است که مورد توجه توسعه دهندگان قرار گرفته است. این زیان در حوزه وب به صورت آموزش برنامه نویسی در کرج بسیار قابل توجه بوده و افراد بسیار مشتاق هستند.

زبان پایتون در وب

 

مزیت‌های توسعه وب با python

خوانا بودن و کارایی بالا، منبع باز بودن و رایگان بودن آن، داشتن کتابخانه‌های متعدد، فریم ‌ورک‌های قدرتمند و داشتن IDE های قوی و متفاوت باعث شده است که زبان برنامه‌نویسی پایتون مورد توجه توسعه دهندگان قرار گرفته شود.

پلتفرم‌های مناسب توسعه وب با پایتون

پلتفرم‌های زیادی در این راستا وجود دارد که هرکدام یک سری نقاط مثبت و منفی دارند بنابراین بسته به نیاز نرم افزار باید بهترین پلتفرمی که نقاط مثبت بیشتری متناسب با آن نرم افزار را انتخاب کنیم. در ادامه با مهم ترین و پراستفاده ترین پلتفرم‌های مورد استفاده در وب آشنا خواهیم شد.

زبان پایتون در وب

 

پلتفرم جنگو (Django)

این پلتفرم از معروف‌ترین و پراستفاده ترین پلتفرم‌های تحت وب است. از لحاظ نقاط مثبت و ویژگی‌ها و امکانات برای توسعه وب بسیارکامل است و اکثر نیازهای برنامه نویسان و توسعه دهندگان وب را پوشش می‌دهد. این پلتفرم مواردی از جمله مدیریت پایگاه داده، مسیریابی کارهای امنیتی از جمله احراز هویت را به صورت کاملا خودکار بررسی و مدیریت می‌کند و لازم نیست کاربر و توسعه دهنده این کارها را هنگام پروژه انجام دهد.

پلتفرم Pyramid

این پلتفرم برخلاف پلتفرم جنگو یکپارچه نیست و بسیار انعطاف پذیر است یعنی توسعه دهنده مجبور به استفاده از یک مسیر یکپارچه با کلی ویژگی و امکانات نمی کند بلکه تنها یک سری مولفه و ویژگی را در اختیار برنامه نویسان قرار می دهد تا ویژگی‌ها و مولفه‌های مورد نیاز متناسب با نرم افزار خود را استفاده کند و نیاز نباشد که با استفاده از امکانات اضافی و غیرلازم حجم و حافظه مورد نیاز در وب و همچنین سرعت پردازش مورد نیاز برای اجرا و راه اندازی نرم افزار گرفته شود.

در این پلتفرم برخلاف پلتفرم جنگو همه موارد مورد نیاز در دسترس برنامه نویس نیست و به صورت خودکار در پلتفرم قرار ندارد تنها دو مورد امنیتی و مسیریابی را دارد و مواردی مثل اتصال به پایگاه داده و مدیریت آن در دسترس نیست و برنامه نویس باید خودش این موارد را در نظر بگیرد اما با این وجود کتابخانه‌ها و ماژول‌های زیادی وجود دارد تا این موارد را برنامه نویس و توسعه دهنده وب به راحتی اعمال و مدیریت کند.

پلتفرم فلسک Flask

یکی از جدیدترین پلتفرم‌های پایتون در حوزه وب است که برخلاف دو پلتفرم قبلی به دلیل جدید بودن آن گستردگی زیادی ندارد و برای نرم افزار هایی با ابعاد کوچک قابل استفاده است و یک میکرو فریم محسوب می شود اما با وجود میکروفریم بودن آن دلیل بر ضعیف بودن نیست. این میکروفریم با دو کامپوننت Werkzeug و Jinja کار می کند. این میکرو فریم با وجود گستردگی کمی که دارد اما مواردی از جمله مسیریابی و امنیت و دیباگ کردن و ارتباط با سرور را اجرا و مدیریت می‌کند و این قابلیت و موارد را برای برنامه نویسان در نظر می‌گیرد. در صورت نیاز به این پلتفرم برای نرم افزار‌هایی که در ابعاد کوچک هستند کارایی قابل توجهی دارد و بسیار ساده می‌توان آن را پیاده سازی کرد.

زبان پایتون در وب

نتیجه گیری

زبان برنامه نویسی پایتون به دلیل محبوب بودن و مزایایی که در این مقاله گفته شد و همچنین یادگیری سریع تر آن می‌توان به عنوان راه‌کاری برای توسعه وب درنظرگرفته شود و با استفاده از پلتفرم‌ها وکتابخانه‌های متعددی که دارد به توسعه دهنده و برنامه نویس وب این قابلیت را می‌دهد که به راحتی و با هر کاربرد و ویژگی از این زبان استفاده کند. بنابراین از این زبان برای ارسال داده ها از سمت سرور و برعکس، پردازش داده ها و ارتباط و مدیریت پایگاه داده، مسیریابی امنیت استفاده می‌شود.

برای اطلاع از مدت زمان یادگیری جاوا اسکریپت اینجا کلیک کن.

فهرست مطالب