برنامه نویسی Back End
برنامه نویسی Back End: امروزه بیشتر فعالیت ها در فضای مجازی و وب سایت ها انجام میشود، به همین دلیل طراحی و ساخت وب سایت بسیار مهم است.
برنامه نویسی Back End چیست؟
اکثر برنامه نویسان وب به دو دسته Front End و Back End تقسیم میشوند، که یکی از مهم ترین شاخه های برنامه نویسی Back End است، که این بخش از سایت برای کاربران قابل مشاهده نیست و در پشت پرده سایت اتفاق می افتد.
در واقع هسته اصلی هر وب سایت و اپلیکیشن را Back End اداره می کند. ترکیبی از فناوری و برنامه نویسی است که باعث افزایش عملکرد سایت میشود، به همین دلیل این بخش به نام side programing server نیز شناخته میشود.این نوع از برنامه نویسی شامل سه بخش برنامه، پایگاه داده و سرور است.
تفاوت Front End و Back end
اگر کوه یخی بزرگی را روی اقیانوس تصور کنیم و آن کوه را وب سایت در نظر بگیریم، می توانیم آن قسمت که روی آب شناور و قابل مشاهده هست را به بخش Front End تشبیه کنیم، یعنی تمام بخش های قابل مشاهده شامل منو، دکمه ها، متن ها و… در قسمت Front End سایت قرار میگیرند.
در مقابل آن، بخشی از آن کوه یخی که در درون آب قرار دارد و قابل مشاهده نیست، قسمت Back End وب سایت است. که این بخش در دسترس کاربر نیست و بیشتر داده ها و سینتکس های عملیاتی در این بخش ذخیره می شوند.
در آخر به برنامه نویسی که در هردو زمینه Back End و Front End مهارت داشته باشد برنامه نویس Full Stack گفته میشود.
زبان های لازم برای برنامه نویس Back End
زبان های برنامه نویسی Back End ابزار ها و فریم ورک های قدرتمندی را در اختیار برنامه نویسان قرار میدهد. در ادامه به معرفی برخی از زبان های برنامه نویسی Back End می پردازیم:
Java-
جاوا زبانی نسبتا قدیمی است که به عنوان یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی جهان شناخته میشود و همچنین یک زبان شی گرا ، مستقل از پلتفرم و همه منظوره به حساب میآید. یکی از نقاط قوت این زبان دارا بودن یک ماشین مجازی است که باعث آسان کردن کامپایل و اجرای کد در سیستم های مختلف میشود.
از نقاط منفی آن میشود به میزان کد ها اشاره کرد. در مقایسه با پایتون، جاوا زبانی است که به کد های بیشتری نیاز دارد و برای ساده ترین ویژگی ها از کد های بیشتری استفاده می کند.
Python-
پایتون یکی از جدید ترین زبان های برنامه نویسی است که به دلیل سادگی یادگیری نسبت به سایر زبان ها شناخته میشود. پایتون برای توسعه نرم افزار های تحت وب و دستکاپ بسیار مناسب است و همچنین در بسیاری از پروژه های ناسا استفاده میشود.
-PHP
PHP یا Hypertext Preprocessor یک زبان اسکریپت نویسی متن باز است که برای ساخت وب سایت های پویا استفاده میشود. اسکریپت نویسی به این معنی است که اسکریپت هارا در زمان اجرا تفسیر میکند تا فرآیند ها خودکار شوند و عملکرد برنامه بهبود پیدا کند. در وب سایت های قدیمی PHP معمولا برای جمع آوری اطلاعات کاربر و ذخیره امن آن ها در پایگاه داده استفاده میشود.
-C#
زبان برنامه نویسی C# یک زبان شی گرا است که توسط مایکروسافت و با تکیه بر زبان C++ ایجاد شده و بر روی فریم ورک NET. اجرا میشود. در حوزه Back End این زبان به دلیل سادگی، شی گرایی و کارآمد بودن محبوب است.
SQL-
همه ی وب سایت ها به پایگاه داده برای برقراری ارتباط و رسیدگی به نیاز های کلاینت نیاز دارند. SQL یکی از مهم ترین زبان ها برای کار با دیتابیس است، این زبان معمولا انتخاب اول برنامه نویسان است. در پایگاه داده SQL داده ها با جدول و کوئری ها باهم ارتباط برقرار میکنند.
جشم انداز شغلی Back End
با توجه به روند فعلی بازار، آینده برنامه نویس Back End بسیار روشن است. در عصر دیجیتال هر کسب و کاری نیازمند حضور آنلاین از طریق وب سایت ها و اپلیکیشن ها است که این نیاز اساسا بر پایه کد های بک اند استوار است. اگرچه بسیاری از مدیران و کسب و کارها تفاوت بین Back End و Front End را نمیدانند، اما کسب و کارها بدون حضور برنامه نویسان Back End وجود نخواهد داشت.
جمع بندی
برنامه نویسان بک اند نقش حیاتی . بسیار مهمی در دنیای دیجیتال دارند. به همین دلیل امروزه بیشتر علاقه مندان، به برنامه نویسی Back End را به عنوان حوزه خود انتخاب میکنند. این نوع از برنامه نویسان باید مهارت های مختلفی از جمله پایگاه داده، سرور، API و دانش برنامه نویسی را داشته باشد که برخی از آن هارا به طور جامع برایتان توضیح داده ایم.
برای API یا رابط برنامه نویسی اینجا کلیک کنید.