انواع متد http

انواع متدهای http

انواع متدهای http : http دارای متدهای متفاوتی است که در این مقاله می خواهیم به آن بپردازیم. برای یادگیری برنامه نویسی می توانید به سایت آموزش برنامه نویسی در کرج سربزنید.

انواع متد http

HTTP که مخفف عبارت Hypertext Transfer Protocol است، پروتکل غالب برای انتقال داده ها مانند صفحات HTML، تصاویر و ویدئوها بین کلاینت ها و سرورها در اینترنت است. این بر روی یک مدل درخواست-پاسخ عمل می کند که در آن مشتری درخواستی را به سرور ارسال می کند و سرور با داده های درخواستی یا یک پیام خطا پاسخ می دهد.

HTTP بدون حالت است، به این معنی که سرور به طور مستقل هر درخواست را مدیریت می کند – بدون اینکه از درخواست های قبلی اطلاعی داشته باشد.

HTTP مجموعه ای از روش های درخواست را برای نشان دادن عمل مورد نظر برای انجام یک منبع مشخص تعریف می کند. اگرچه آنها می توانند اسم نیز باشند، این روش های درخواست گاهی اوقات به عنوان افعال HTTP نامیده می شوند.

هر یک از آنها معنای متفاوتی را پیاده سازی می کنند، اما برخی از ویژگی های مشترک توسط گروهی از آنها مشترک است: به عنوان مثال. یک روش درخواست می‌تواند ایمن، بی‌توان یا قابل ذخیره‌سازی باشد.

روش‌های HTTP برای نشان دادن عملکردی که یک کلاینت API می‌خواهد روی یک منبع مشخص انجام دهد استفاده می‌شود. هر روش HTTP به یک عملیات خاص مانند ایجاد، خواندن، به‌روزرسانی یا حذف یک منبع نگاشت می‌شود و یک روش HTTP باید با هر درخواست به یک REST API گنجانده شود.

در اینجا، یک نمای کلی از HTTP در سطح بالا ارائه خواهیم کرد و نحوه ارتباط آن با API های REST را توضیح خواهیم داد. ما همچنین رایج‌ترین روش‌های HTTP را بررسی می‌کنیم – و توضیح می‌دهیم که کدام یک از آنها بی‌خطر و ناتوان هستند.

REST (Representational State Transfer) متداول‌ترین سبک معماری مورد استفاده برای ساخت سرویس‌های وب و API است و بر تعاملات استاندارد و بدون حالت بین مشتری و سرور تأکید دارد. API های REST پیرامون منابعی طراحی شده اند که از طریق نقاط انتهایی API منحصر به فرد قابل دسترسی هستند.

این ویژگی ها HTTP را به انتخاب ایده آل برای پیاده سازی اصول RESTful تبدیل می کند. متدهای HTTP مؤلفه‌های حیاتی درخواست‌ها به APIهای REST هستند، زیرا مشتریان را قادر می‌سازند تا عملکردی را که می‌خواهند روی یک منبع مشخص انجام دهند، مشخص کنند. در واقع ارسال درخواست به API REST بدون روش HTTP امکان پذیر نیست.

رایج ترین روش های HTTP

روش‌های HTTP به کلاینت‌های API این امکان را می‌دهند تا اقدامات CRUD (ایجاد، خواندن، به‌روزرسانی و حذف) را روی منابع یک API به روشی استاندارد و قابل پیش‌بینی انجام دهند. متداول ترین روش های HTTP مورد استفاده عبارتند از:

گرفتن (GET)

روش GET برای بازیابی اطلاعات روی سرور استفاده می شود. مشتریان می توانند از روش GET برای دسترسی به تمام منابع یک نوع معین استفاده کنند، یا می توانند از آن برای دسترسی به یک منبع خاص استفاده کنند.

برای مثال، یک درخواست GET به نقطه پایانی /products یک API تجارت الکترونیک، همه محصولات موجود در پایگاه داده را برمی گرداند، در حالی که یک درخواست GET به نقطه پایانی /products/123، محصول خاص را با شناسه 123 برمی گرداند. درخواست‌ها معمولاً شامل بدنه درخواست نمی‌شوند، زیرا مشتری در تلاش برای ایجاد یا به‌روزرسانی داده‌ها نیست.

POST

روش POST برای ایجاد منابع جدید استفاده می شود. به عنوان مثال، اگر مدیر یک فروشگاه تجارت الکترونیکی بخواهد محصول جدیدی را به پایگاه داده اضافه کند، یک درخواست POST را به نقطه پایانی /products ارسال می کند.

برخلاف درخواست‌های GET، درخواست‌های POST معمولاً شامل یک بدنه درخواست هستند، جایی که مشتری ویژگی‌های منبعی را که باید ایجاد شود را مشخص می‌کند. به عنوان مثال، یک درخواست POST به نقطه پایانی /products ممکن است بدنه درخواستی شبیه این داشته باشد:

قرار دادن (PUT)

روش PUT برای جایگزینی یک منبع موجود با نسخه به روز شده استفاده می شود. این روش با جایگزینی کل منبع (یعنی محصول خاص واقع در نقطه پایانی /products/123) با داده هایی که در بدنه درخواست گنجانده شده است، کار می کند.

این بدان معنی است که هر فیلد یا ویژگی که در بدنه درخواست وجود ندارد حذف می شود و هر فیلد یا ویژگی جدید اضافه می شود.

PATCH

روش PATCH برای به روز رسانی یک منبع موجود استفاده می شود. شبیه PUT است، با این تفاوت که PATCH مشتریان را قادر می‌سازد تا ویژگی‌های خاصی را در یک منبع به‌روزرسانی کنند – بدون اینکه سایرین را بازنویسی کنند. به عنوان مثال، اگر یک منبع محصول با فیلدهایی برای نام، نام تجاری و قیمت دارید، اما فقط می خواهید قیمت را به روز کنید، می توانید از روش PATCH برای ارسال درخواستی استفاده کنید که فقط شامل مقدار جدید برای فیلد قیمت است. بقیه منابع بدون تغییر باقی خواهند ماند. این رفتار روش PATCH را نسبت به PUT انعطاف پذیرتر و کارآمدتر می کند.

حذف (DELETE)

روش DELETE برای حذف داده ها از پایگاه داده استفاده می شود. هنگامی که یک کلاینت درخواست DELETE را ارسال می کند، درخواست می کند که منبع موجود در URL مشخص شده حذف شود. به عنوان مثال، درخواست DELETE به نقطه پایانی /products/123، محصول با شناسه 123 را برای همیشه از پایگاه داده حذف می کند.

برخی از API ها ممکن است از مکانیسم های مجوز استفاده کنند تا اطمینان حاصل شود که فقط مشتریان با مجوزهای مناسب قادر به حذف منابع هستند.

برای اطلاع از Chatgpt چیست و چه کاربردی دارد اینجا کلیک کنید.

فهرست مطالب