اینترنت اشیا و خانههای هوشمند
اینترنت اشیا و خانههای هوشمند جز مواردی است که امروزه مورد توجه زیادی در دنیا قرار گرفته است. در حقیقت اینترنت اشیا به دلیل فناوری جدیدی که به هدف ارتباط تمامی اشیا و دستگاهها به اینترنت بوده و از این طریق اطلاعات بین دستگاهها و اشیا منتقل میشود. همین موضوع باعث میشود که بتوان اطلاعات را جمعآوری و تحلیل و بررسی کرد. با این کار این قابلیت به کاربران و سازمان ها این قابلیت داده میشود که بتوانند اشیا و دستگاه ها و محیط اطراف خود را کنترل و مدیریت کنند. برای اطلاع بیشتر از اینترنت اشیا و حوزه های مختلف آن می توانید از سایت آموزش برنامه نویسی در کرج استفاده کنید.
عملکرد و زیربخشهای خانه های هوشمند
۱)سیستمهای کنترلی
اینترنت اشیا در این نوع سیستمها با دریافت اطلاعات مربوط به قسمتهای اصلی خانه و همچنین قسمتهای امنیتی میتوانند از راه دور آنها را کنترل کنند به عنوان مثال در این سیستم باز و بسته کردن قفل درها ، خاموش روشن کردن چراغ ، تهویه هوا را می توان کنترل کرد.
۲)سیستمهای نظارتی
یکی از مواردی که در خانه های هوشمند مورد توجه واقع شده است این است که بتوان در زمان حضور یا نبود افراد خانه یک سری موارد به صورت اتومات در صورت نیاز از کار بیفتند یا روشن شوند. به عنوان مثال در صورتی که دمای خانه از یک حدی بالا رفت یا از یک حدی پایین اومد سیستم سرمایشی و گرمایشی را روشن یا خاموش کرد. یا درصورتی که نور خانه تنظیم نبود بتواند این موضوع را به صورت خودکار نظارت کند. در صورتی که دود یا گاز به هرطریقی در خانه مورد نظر پخش شد بالافاصله پنجره ها به صورت خودکار آن را باز کند و تهویه هوا را فعال کند.
۳)سیستم های هوشمند
این مورد به این شکل است که قبل از ورود به خانه چیزی که مورد نیاز است آماده شود به عنوان مثال قبل ورود شما قهوه شما آماده شود یا غذای شما گرم شود این کارها توسط ارتباط دستگاه ها به اینرنت انجام می شود و حتی یخچال خانه اگر زیرمجموعه این موضوع باشد مواردی که در یخچال موجود نیست و نیازهای روزمره است را به اولین سوپرمارکت محله خانه اطلاع داده و درب منزل می آورند. این موارد از جمله مواردی است که در صورت ارتباط افراد به اینترنت و مثصل کردن آن ها به یکدیگر می توان استفاده کرد و سرعت کارها را افزایش داد.
امکانات خانه هوشمند
۱)روشنایی خانه هوشمند
۲)سیستم صوتی خانه هوشمند
۳) امنیت و سیستم سرقت
۴)سیستم سرمایشی و گرمایشی
۵) شیر برق و آب و گاز
۶) پرده هوشمند
تمامی موارد بالا هرکدام به صورت جداگانه ویژگیها و قابلیتهای مرتبط با خود را دارند. به عنوان مثال یک سری ویژگیها مرتبط از دو تا مورد از موارد بالا را در زیر بیان کردهایم.
برخی از ویژگیهای روشنایی هوشمند عبارتند از کنترل روشناییها بر مبنای حضور فرد، کنترل و تنظیم شدت روشنایی بر اساس شدت روشنایی محیط، جلوگیری از روشن شدن بیمورد چراغها، جلوگیری از روشن شدن بیمورد چراغها، جلوگیری از روشن شدن بیمورد چراغها، بی نیاز کردن کاربر از استفاده از هرگونه کلید (لمسی یا سنتی)،کنترل سناریو و وضعیت روشناییها از طریق نمایشگرهای لمسی (کلید سناریو و پنل اصلی)، کنترل روشناییها بهصورت گروهی (سناریو)، کاهش مصرف انرژی در بخش روشنایی و امکان کنترل روشنایی ها به کمک ریموت کنترل، موبایل و تبلت و ارسال پیامک
قابلیت تنظیم دما و سیستم گرمایشی و سرمایشی در هر فضا بصورت جداگانه کنترل دما بر مبنای حضور به منظور کاهش مصرف انرژی تغییر تنظیمات دمایی با تغییر سناریو امکان تنظیم تایمر به منظور کنترل سیستم هایی از قبیل پکیچ، اسپیلت، کولر و … امکان کنترل دمای کلیه فضا از یک نقطه کنترل سیستم گرمایش-سرمایش از خارج از منزل به صورت اینترنتی یا از طریق ارسال پیامک دارای مد خروج از خانه به منظور صرفه جویی در مصرف انرژی
نتیجه :
دنیای امروز به دلیل اینکه به دنبال کارهای آسان و سرعتی هستند بنابراین هوشمندسازی منازل با هدف ارتقا سطح زندگی، امنیت و ایمنی و همچنین صرفه جویی در انرژی و منابع است. خانه هوشمند نقش مهمی در توسعه جامعه دارد. هدف یک خانه هوشمند بر پایه IoT این است که بتواند معیارهای خاص و همچنین دستگاههای خاص را کنترل کند.