عده چیست؟

عده چیست؟

عده چیست؟ مدتی که تا انقضای آن زنی که عقد نکاح او منحل شده است نمی تواند شوهر دیگر اختیار کند.ماده 1150 ق م

عده انواع مختلفی دارد از جمله عده وفات، عده طلاق

عده چیست؟

عده وفات چه در نکاح دائم و چه در منقطع در هر حال چهار ماه و ده روز است مگر اینکه زن حامله باشد که در این صورت عده وفات تا موقع وضع حمل است مشروط بر اینکه فاصله بین فوت شوهر و وضع حمل از چهار ماه و ده روز بیشتر باشد و الا مدت عده همان چهار ماه و ده روز خواهد بود. ماده 1154 ق م

اگر در ایام عده طلاق، شوهر فوت کند اگر فوت در زمان عده رجعیه باشد چون زن در حکم زوجه است باید از تاریخ وفات عده وفات نگه دارد اما اگر فوت شوهر در زمان عده طلاق بائن یا فسخ نکاح باشد تاثیری بر عده نخواهد گذاشت.

عده طلاق زن حامله نیز تا وضع حمل می باشد هر چند مدت آن کم باشدو عده زن غیر حامله سه طهر است« طهر یعنی پاکی از عادت زنانگی»

در محاسبه عده طهر نخست نیز حساب می شود هر چند مدتی از آن گذشته باشد ولی هر گاه صیغه طلاق در آخرین لحظه های طهر گفته شود زن باید پس از این عادت سه طهر عده نگه دارد.

اگر زن با اقتضای سن عادت زنانگی نبیند که در این صورت عده او سه ماه است.

زنانی که عده طلاق ندارند زن یائسه است یعنی زنی که به سن یاس رسیده و دیگر امید باردار شدن ندارد که در صورت بروز اختلاف دادگاه با جلب نظر پزشک کارشناس تعیین میکند.

زنی که بین او و شوهرش نزدیکی واقع نشده است.

عده طلاق و فسخ نکاح دائم و نیز عده نزدیکی به شبهه یکسان است همچنین است عده انفساخ نکاح دائم، در موردی که زن کافر مسلمان شود یا شوهر زن مسلمان کافر شود.

عده ی بذل یا انقضای مدت در نکاح منقطع اگر زن حامله باشد مانند عده طلاق عده ی او با وضع حمل منقضی می شود.

اگر زن حامله نباشد دو طهر است مگر اینکه زن با اقتضای سن عادت زنانگی نبیند که در این صورت 45 روز است. ماده 1152 ق م

برای اطلاع از موانع نکاح اینجا کلیک کنید.

فهرست مطالب